Léleksuttogó

A szerelem ereje…

 Telnek a napok csendesen. Az elmúlt időszakban megtapasztalhattam…. megint,… milyen az, amikor az ember közel kerül ahhoz, hogy elveszítsen valamit, ami fontos neki. Hosszú hosszú időn keresztül természetes volt, hogy van. Ugyan gondosan ápoltam, de nem gondoltam, hogy elveszíthetem. Aztán egy kései telefonhívás hirtelen a bizonyosságot bizonytalanra, a biztonságot félelemre, a nyugalmat aggódásra változtatta. És… Tovább »

Karnyújtásnyira a boldogságtól…

 Vannak napok, amikor a csend telepszik a létezésre. És ez olyan jól eső csend. Amikor látszólag nem történik semmi, béke és nyugalom van, miközben a mélyben dolgoznak az erők az energiák egy szebb élet megteremtésének reményén. Lassan visszatér minden a megszokott kerékvágásba. Kezdetét vették a mindennapok, a korai ébredés, a munka, a megbeszélések, minden megint… Tovább »

Magyar valóság… egy kicsit másképp

 Csontomig hatol a hideg. Felhúzom a kabátomat, a kesztyűmet. Rohanok a dolgomra. Amikor hallottam a rádióban, hogy rég nem látott hideg érkezik hazánkba, úgy gondoltam, én bizony bevásárolok úgy, hogy a hétvégén ki se kelljen mozduljak meleg otthonom biztonságot nyújtó falai közül.  Későn ébredek. Hallom, ahogyan bekapcsol a cirkó. Szinte megállás nélkül megy. Hálát adok… Tovább »

Amikor a halál belép az ajtón….

 Halál… nem lehet kijátszani, nem lehet vele alkudni… egyszer csak egy váratlan pillanatban bekopog az ajtón, és már be is sétált. ÉS csak azt vesszük észre, az egyik pillanatban még minden rendben volt… a következőben pedig megváltozott minden…. Elmúlás… aki megszületik, az előbb vagy utóbb meg is hal…. mégis olyan nehéz elfogadni. A halál elmegy… Tovább »

Búcsúlevél…

  Bevásárolni indulok. Végre egy kicsit kimozdulok. Azon gondolkodom, hogy mennyire is vártuk a karácsonyt, és már tova is szállt. ÉS hamarosan beköszönt szilveszter éjszakája is, hogy aztán újult erővel vethessük bele magunkat a mindennapokba. Szeretem a mindennapokat, mint ahogyan az összes napot szeretem. Szeretek sokáig pihenni, nevetni a gyermekekkel, reggelit, ebédet, vacsorát készíteni. Szilvás… Tovább »

Az emberi önzetlenség csodája!

 Lassan megérkezik a karácsony. Hétfő van. Elrohanok a piacra. A hentessel, a zöldségessel, már múlt héten megbeszéltem mire lesz szükségem még az ünnepek előtt, gondosan figyelve arra, hogy a végső rohamot megússzam. Hús, zöldségek, gyümölcsök, tojás, savanyúság… ezen dolgok szerepeltek a listámon. Bár a hétfő ezen a piacon mindig csendes, most azért nagyon is érzékelni… Tovább »

Ami túl szép, hogy igaz legyen….

 Sétálunk. Hideg van, de már több, mint egy hete az otthonunkból ki sem tettük a lábunk. Betegek vagyunk. Ma elérkezettnek láttam az időt, ha csak pár percre is, de kimozduljunk. Csodáljuk meg a közelgő karácsony fényeit a környező házakon, és  mélyen szívjuk be a friss levegő illatát. A legnagyszerűbb időpontot választottam. Esni kezdett a hó…. Tovább »

Idén sem lesznek ajándékok, de tele a hűtő…

 Ülünk, nevetünk, játszunk a kutyáinkkal. Erről szólnak az esték. Nem lehetek annyira fáradt, hogy ne legyenek nevetős estéink. Mert kellenek. Mert nem csak engem tölt fel, de a gyermekemet is, az állatainkról már nem is beszélve. Ülünk a feldíszített szobánkban, nevetünk, jól érezzük magunkat. Az utóbbi napok már a várakozásról szólnak. Várjuk a karácsonyt. Ezt… Tovább »

A sors útjai…

 Közeledik a karácsony. Az ünnepi hangolódás nálam a teljes káosz jegyében telik. Próbálom utolérni magam, hogy mire elérkezik eme csodás ünnep, minden el legyen rendezve. Semmi másról nem szólnak a napjaim, csak a rohanásról.  Pár napja hiába szólítom a kiskutyát nem figyel. Lassan 14 éves. Már nem hall. Teljesen megsüketült. Az állatorvos szerint ne foglalkozzak… Tovább »

Ne vedd el tőle az álmát… gyermekek beszélgetései

 Megérkezett a Télapó. Volt boldogság. Már nagy a gyermekem, mégis hozzátartozik december 6.-ához, hogy várjuk a Télapót. Már nem készítünk ki kekszet, és tejet, hiszen ő már nagy ehhez, de tegnap este is izgalommal feküdt le, hogy vajon érkezik-e a Mikulás. Persze, hogy érkezett! ÉS reggel nagy örömmel fogadta a plüsslovat és az édességeket. Amikor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!